Girl online and hitch get acquaintedGirl online and hitch get acquaintedGirl online and hitch get acquainted
Moda pedesetih godinama

Dvoglavi pas

Možda najpoznatiji, ali i najkontroverzniji, slučaj presađivanja delova tela životinja izveo je sovjestki naučnik Vladimir Demikov. Sredinom pedesetih godina prošlog veka, Demikov je javnosti predstavio psa sa dve glave. Demikov je uspešno spojio 9-godišnjeg psa Šavku sa većim psom Brodjagom. Kako dve glave nisu mogle da se hrane nezavisno, pas je uginuo posle 4 dana.

Hibrid čoveka i šimpanze

Još jedan bizaran eksperiment nad životinjama dolazi iz laboratorije sovjetskih naučnika. Ilja Ivanovič Ivanov dvadesetih godina prošlog veka pokušavao je da stvori hibrid čoveka i majmuna. U to vreme bio je svetski priznati veterinar za reproduktivnu biologiju, a 1927. godine otputovao je u Afriku kako bi pokušao da ukrsti čoveka i majmuna. Prvo je pokušao da oplodi šimpanze ljudskom spermom, pa kada to nije uspelo, planirao da je oplodi žene spermom šimpanze. Razočaran se vratio nazad u Sovjetski savez sa šimpanzom po imenu Tarzan. Kako piše Ranker.com, 1929. godine uspeo je čak i da nađe nekoliko žena koje su bile voljne da učestvuju u eksperimentu, ali je Trazan uginuo. Sledeće godine osuđen je na izgnanstvo u Almati u Kazahstanu, gde je i umro 1932. godine.

Bik na daljinski

Španski neurolog Hose Delgado želeo je da otkrijei da li može da upravljati tuđim mozgovima. Biku teškom 250 kilograma ugradio je elektrodu u mozak nakon čega je slanjem miliampera naizmenične struje pokušao da kontroliše mozak životinje. To je izazvalo izuzetnu agresiju kod bika. Slične pokuse sproveo je i na majmunima koje je naveo da zevaju te mačkama da se međusobno napadaju.

Odsečena glava psa

Kao u pravom horor filmu. Ruski naučnici su 1940-ih godina radili na oživljavanju klinički mrtvih organizama. Ruski doktor Sergej Brukhonenko osmislio je jezivu napravu koja simulira rad srca i pluća, na koju je povezao odsečenu glavu psa. Brukhonenko je iste godine razvio novu verziju te naprave nazvane "autojektor", a postuhmno mu je dodeljena i Lenjinova nagrada.

Slon na LSD-u

Šta se događa sa slonom ako mu date LSD? Upravo su to hteli da provere istraživači iz Oklahoma Sitija davne 1962. godine. Direktor gradskog zološkog vrta je odlučio da se slonu Tuskou ubrizga 297 miligrama droge LSD. Ova doza je inače 3000 puta veća od standardne doze za čoveka, tako da je u pitanju najveća doza ove droge ikada ubrizgana nekom živom stvoru. Istraživači su, po njihovim rečima, hteli da provere da li će droga da izazove privremeno ludilo i bes kod ove velike životinje. Eksperiment je odmah ispao naopako, jer je Tusko reagovao kao da ga je ubola osa. Urlikao je kroz svoju surlu neko vreme, a onda se prevrnuo na jednu stranu. Uplašeni istraživači su pokušali da ga povrate, ali je on uginuo sat kasnije. Zaključak istraživača je bio „Izgleda da su slonovi veoma osetljivi na LSD“.

Transplantacija glave majmuna

Početkom prošle godine, tim Medicinskog fakulteta u Harbinu objavio je da je uspešno presadio glavu majmuna i da bi ovakva vrsta transplantacije mogla da se izvede i na čoveku. Operacija je ocenjena kao uspešna jer je majmun održan u životu narednih 20 sati.

Svetleće svinje

Kineski naučnici 2013. godine stvorili su svetleće svinje tako što su u njih ubruzgali DNK meduze. Svinje su svetlele pod UV svetlom kao meduze u vodi. Kako je preneo tada "Dejli mejl", naučnici su tvrdili da njihov pronalazak može da pomogne da se proizvedu jeftiniji lekovi za ljude. To nije ni jedini eksperiment te vrste. Iste godine, naučnici u Turskoj proizveli su svetleće zečeve.

Presađivanje glave pacova

Naučnici su uspešno presadili glavu pacovu i planiraju da do kraja godine izvedu sličnu operaciju i na čoveku. Glava manjeg pacova je presađena na telo većeg glodara i tako je nastala ova životinja sa dve glave. Jedna operacija je uključivala tri pacova - donora glave, primaoca i trećeg pacova, čija je krv pomoću pumpe iskorišćena za glavu, kako mozak ne bi ostao bez kiseonika, preneo je "Independent" sredinom ove godine. Nakon operacije, pacov čija je glava presađena je mogao da vidi i oseti bol što je pokazalo da je mozak funkcionisao iako je bio odvojen od svog originalnog tela. Italijanski hirurg, Serđo Kanavero, koji se priprema za prvu transplantaciju ljudske glave radio je na ovom eksperimentu, kao i drugim sličnim.

Potapanje pijavica u pivo

Naučnici sa norveškog Univerziteta u Bergenu verovali su da mogu da povećaju količinu usisavanja krvi kod pijavica tako što bi ih pre toga potapali u pivo. Pre nego što su naučnici stavili pijavice na svoju ruku, jedna grupe pijavica potopljena je u pivo, druga premazana belim lukom, dok je ostatak potopljen u kiselu pavlaku. Pijanim pijavicama se količina usisane krvi, naravno, nije povećala. Zapravo, nisu čak mogle ni da se zadrže na ruci, već su se samo ljuljale napred-nazad. Pijavice premazane belim lukom su uginule.

"Seks sa delfinom"

Margaret Hau je bila asistentkinja dr Džona C. Lilija, koji je šezdesetih godina sproveo veoma neuobičajen eksperiment sa delfinima koji je trajao deset nedelja. Naučnik i njegova mlada asistentkinja su pokušavali da nauče šestogodišnjeg delfina da govori engleski. Naučnik je sve osmislio a Margaret je živela šest dana u nedelji sa delfinom Piterom, koji se i zaljubio u nju. Dr Džon je zakupio jednu vilu na Devičanskim ostrvima, kako bi tu mogao da sprovede eksperiment. On je smatrao da je od presudnog značaja da delfin Piter i njegova asistentinja Margaret, koja je poreklom sa ovih ostrva, provode vreme potpuno sami i neometani. Zato je on tu vilu napunio morskom vodom, dovoljno duboko da delfin može lepo da pliva, ali i da Margaret može da hoda.A onda se četvrte nedelje eksperimenta desilo nešto što će jako uznemiriti Margaret.

- Piter je bio seksualno uzbuđen nekoliko puta ove nedelje. Osećam da njegove želje ometaju našu vezu. Stalno mi se privija uz noge, kruži oko mene, gricka me i uopšteno je toliko uzbuđen da ne može da kontroliše svoj stav prema meni - zabeležila je ona.

Pošto se pomalo uspaničila, Margaret je vratila Pitera u rezervoar u kojem su se nalazile još dve ženke. Period koji je proveo tamo je uticao pozitivno na njega, a po povratku je delfin ponovo bio nežan, a umesto grickanja sada je nežno prelazio njuškom preko njene kože. Margaret je zaključila da joj se Piter "udvara, ili nešto veoma slično". Često bi se okretao i pokazivao stomak i genitalnu regiju radi češkanja. Pa iako to ranije nije bio problem, ona se zada pitala da li to Piter možda pokušava da je suptilno uvuče u neku vrstu seksualne igre.

Međutim, eksperiment je neslavno prekinut. Ne samo da je izbio skandal zbog Margaretinog preterano bliskog odnosa sa delfinom, već je i bilo priče o tome da je dr Lili eksperimentisao na delfinima sa LSD-em. Piter je prevezen sa ostrva na Majami, gde je bio stacioniran u velikom akvarijumu.


Girl online and hitch get acquaintedGirl online and hitch get acquaintedGirl online and hitch get acquainted

Related news

Cerqueiro arbol de la
Unimodal symmetric definition geometry
Restaurant yvoire terrasse panoramique dentaire
Antique wash tubs cast iron
Tonalizante alta moda alfaparf preto
Dairy queen products images
Wat is tweemaal moda al inkomen belgie
Sir kit s quest certificate of origin